Sayfalar

8 Haziran 2012 Cuma

Yaşayan bir sanat ortamı : ALANİST


ALAN İstanbul 2009 yılındaki kuruluşundan bugüne, çağdaş sanatın içinde yer alan sanatçıların hem yerel hem de uluslararası sergi ve projelerine ev sahipliği yaptı. Plastik ve görsel sanatlar dahilindeki sergilerin dışında performansların sergilendiği, video ve film gösterimlerinin yapılabildiği, yaşayan bir sanat ortamıdır.

Alanist 2009 da Galipdede de mekan birlik apartmanının 1. ve 4.katında yer alıyordu ve 1 Şubat 2012 den itibaren yeni mekanı olan Asmalımescit’te yer almaya başlamıştır.

       ALAN İstanbul farklı disiplinlerdeki sanatçıların ve tasarımcıların çalışmalarını sergileyebilecekleri ve kentin kültürel anlamda en yoğun bölgelerinden birinde izlenebilir kılacakları bir mekandır. Bu açıdan sadece fiziksel bir mekan değil sosyal bir mekan olarak da işlev görmeyi ve sanatsal çalış-maların sosyal etkileşimin bir parçası olarak etkin hale gelebilmesini hedeflemektedir.
       Kalıcı koleksiyonunda yer alan eserler ve konusunda uzman, sanat eğitimli ekibiyle, koleksiyonerler için güvenilir bir başvuru kaynağı olan ALAN İstanbul, koleksiyonlarını geliştirmek, sunmak, sonraki nesillere ulaşacak koleksiyonlar oluşturmak isteyen ya da sanat koleksiyonculuğa yeni başlayanlar için yenilikçi yaklaşımıyla danışmanlık sunmaktadır.İnisiyatif ruhuyla hareket eden bir galeridir. Sözleşmeli olduğu sanatçılar Arda Yalkın, Ayline Olukman, A.Cem Şahin, Monika Bulanda, Murat Polat, Süha Şahin.
Alanist’in Daimi ekibi 4 kişidir. Aslı Biçer, Arzu İkiz ve Efe Korkut Kurt, Bilge Altuğ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder